Zo kunt ook u duurzaam wonen

Zelf doen of hulp inschakelen?

De klimaatdoelstellingen worden steeds belangrijker. Niet alleen voor overheidsgebouwen, maar ook voor woningen. Denk aan energieneutraal bouwen, duurzaam wonen, stoppen met het gebruik van gas, optimale isolatie en het laten plaatsen van zonnepanelen. Maar welke taken kunt u zelf oppakken en waarvoor moet u professionele hulp inschakelen? Wij gingen op zoek naar wat u allemaal te doen staat als u ook wilt bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. Lees in dit blog hoe u duurzaam wonen kunt.

Met deze klusjes behaalt u straks de klimaatdoelstellingen

Als u volledig duurzaam wilt gaan wonen, dan zijn er verschillende manieren dit te bereiken. Wij sommen enkele hiervan graag voor u op:

  • Gas afsluiten
  • Isolatie aanbrengen
  • Zonnepanelen plaatsen
  • Hergebruik van materialen
  • Warmtepompen aanleggen

Er is een trend gaande die bekend staat als ‘zelfbouw’. Hierbij wordt al het uitzoekwerk, geregel en geklus aan de bewoners zelf overgelaten. Sommigen vinden dat heerlijk en kiezen graag voor zo’n klushuis. Anderen laten bovenstaande taken toch liever over aan een professional. Maar wat als u bij wilt dragen aan de klimaatdoelstellingen, niet zelf de werkoverall aan wilt trekken én wilt besparen op uw kosten voor diverse klusbedrijven? Wij gingen op zoek naar de oplossing.

Schakel een duurzaam allround klusbedrijf in

Jazeker, ze bestaan; klusbedrijven die u alle klusjes uit handen nemen en deze op duurzame manier voor u verwezenlijken. Het enige dat u nog hoeft te doen, is op zoek te gaan naar zo’n bedrijf. En vergeet niet zeer zorgvuldig aan te geven dat u een duurzame woning wenst. Een goed klusbedrijf weet dan direct hoe zij u het beste kunnen helpen. Zij gebruiken duurzame materialen, gaan verspilling tegen en werken met eigen middelen, zoals een steiger. Hiervoor hoeft u dus geen extra klusbedrijven in te schakelen, waardoor u meteen bespaart op uw eigen kosten én op klimaatbelasting. Kortom, ga op zoek naar één bedrijf dat u kan helpen op gebieden als loodgieterswerk, schilderwerk, elektrowerk en glaswerk. Controleer of zij u kunnen helpen met de realisatie van uw duurzame woning en geniet na een tijdje van uw droomhuis!

Ga op zoek naar een klimaatbewust klusbedrijf

Kan het klusbedrijf dat u gevonden heeft bepaalde zaken niet voor haar rekening nemen? Zoals het plaatsen van zonnepanelen? Geen zorgen. Een beetje milieubewust klusbedrijf heeft een betrouwbaar netwerk vol andere duurzame aanbieders paraat. U vindt op die manier in no time de professionele partner die u zoekt. Succes met de realisatie van uw duurzame woning!

Geef een reactie