skip to Main Content

Wat kan dakisolatie voor u betekenen?

Ga voor dakisolatie en maak uw zolder aangenamer

Dakisolatie is al jarenlang één van de populairste manieren om een woning te isoleren. Het resultaat van deze vorm van isolatie is immers direct merkbaar en voelbaar. Dit komt doordat de temperatuur op een zolder waarboven het dak goed is geïsoleerd veel constanter is dan wanneer er geen sprake is van dakisolatie. Dakisolatie zorgt voor meer warmte in de winter en juist meer koelte in de zomer. Hierdoor wordt uw zolder al snel een veel aangenamere plek om te vertoeven. Maar uiteraard zorgt dakisolatie ook voor een veel lager gasverbruik en dus voor gunstigere energierekeningen. Overigens zijn er nog meer redenen waarom het laten aanbrengen van dakisolatie financieel aantrekkelijk is. Welke dat zijn, dat leest u verderop in dit blog.

Bereid uw dakisolatie goed voor

Voordat u uw interesse in dakisolatie kunt omzetten in het daadwerkelijke isoleren van uw dak, moet eerst (de bovenkant van) uw woning geïnspecteerd worden. Om te beginnen moet namelijk worden vastgesteld of isolatie bij uw dak wel realiseerbaar is. Bovendien dient te worden bepaald welke isolatiemiddelen het best gebruikt kunnen worden. Bij platte daken is de kans groot dat er gekozen wordt voor isolatieplaten en glaswol is doorgaans juist geschikter bij hellende daken. Als u zeker wilt weten dat de inspectie op zorgvuldige wijze gebeurt, zorg er dan voor dat u in zee gaat met een isolatiespecialist die gaat voor kwaliteit én die vrijblijvende inspecties en offertes aanbiedt.

Let op!

Voordat u daadwerkelijk begint met het laten aanbrengen van dakisolatie, is het raadzaam om met uw isolatiespecialist enkele belangrijke zaken besproken te hebben. Zekerheid gaat immers voor alles. Heeft u op één of meerdere plekken in uw dak een lekkage (gehad)? Zorg er dan altijd voor dat deze weggewerkt is. Als vocht namelijk de kans krijgt in isolatiemateriaal te trekken, dan heeft dat een negatieve invloed op de isolatieprestaties. Een ander belangrijk aandachtspunt is ventilatie. Dit geldt vooral voor iets oudere woningen, van grofweg voor 1975, die over een soort van ‘natuurlijke’ ventilatie beschikken. Bij het aanbrengen van isolatie zou deze ventilatie, en daarmee de vochthuishouding, aangetast kunnen worden. Zorg ervoor dat uw isolatiedeskundige dit aspect niet vergeet bij zijn of haar inspectie.

Maak dakisolatie financieel gunstiger voor uzelf

Na het laten aanbrengen van dakisolatie van hoge kwaliteit gaat u uiteraard profiteren van een veel gunstigere energierekening. Het grootste potentiële struikelblok wordt voor velen waarschijnlijk gevormd door de aanschafkosten die hieraan verbonden zijn. In dat geval is het goed om er rekening mee te houden dat de overheid het erg belangrijk vindt dat particulieren maatregelen nemen om energie te besparen. Daarom bestaat de mogelijkheid dat u gebruik kunt maken van een subsidie, waarmee u mede het aanschaffen van uw dakisolatie kunt bekostigen. Bovendien zou het kunnen dat u in aanmerking komt voor een gunstige lening of voor een hypotheekuitbreiding. Dit zijn andere speciale middelen die ontwikkeld zijn om energiebesparende acties aan te moedigen, om zo er mede voor te zorgen dat klimaatdoelstellingen gehaald worden én om uw energierekening fors te verlagen!

Back To Top