skip to Main Content

Restaureren als een professional met straalgereedschap

Laat voorwerpen weer stralen

Auto’s schoonmaken of meubels pas echt goed restaureren? Dat doe je met straalgereedschap van hoge kwaliteit. Hiermee verwijder je eenvoudig en snel roest, verf of lak van verschillende materialen. Zo laat jij oude meubels weer helemaal stralen, en ziet de auto er weer als nieuw uit. In dit blog vertellen wij precies wat voor straalgereedschap je hiervoor het beste kunt gebruiken.

Efficiënt zandstralen

De straalcabine is de meest efficiënte manier om lak, vuil en verf van auto’s en meubilair te verwijderen. Deze machine wordt gebruikt om, op een veilige manier, voorwerpen te zandstralen. Ze zijn zeer eenvoudig te gebruiken en zorgen niet voor luchtverontreiniging. Daarom kun je ze dus ook gerust in bijvoorbeeld je garage gebruiken. Omdat het zandstralen in een speciale cabine gebeurt, komen er geen zand of stofwolken vrij.

Ook voor kleine klusjes

Straalgereedschap zoals een straalcabine is bovendien niet alleen heel handig om bijvoorbeeld auto onderdelen schoon te maken, maar het wordt ook veel gebruikt door instrumenten- en sieradenmakers. Dit komt doordat er heel precies mee gewerkt kan worden. Kies je ervoor om zelf straalgereedschap te kopen, dan raden wij je aan om dit te doen bij een specialist die professionele apparaten van hoge kwaliteit verkoopt.

Een passend straalpistool

Bij het zandstralen wordt er gebruik gemaakt van een speciaal straalpistool. Dit is ook aanwezig in een straalcabine. Let wel op dat er veel verschillende soorten straalpistolen te verkrijgen zijn, en dat je kiest voor het juiste materiaal. Weet je niet zeker of je een pistool kiest dat past bij je straalcabine of -kast, vraag dit dan na bij een specialist op het gebied van straalgereedschap.

Het juiste straalmiddel voor je klus

Tijdens het zandstralen wordt er onder hoge druk schurende korrels op het materiaal geblazen. Je kunt hiervoor verschillende korrels gebruiken. Waar je voor kiest, ligt geheel aan de taak die je ermee uit wil voeren. Straalgrit is bijvoorbeeld uitstekend te gebruiken voor het verwijderen van walshuid, roest, oude verf en het aanstralen van thermisch of verzinkt materiaal. Het is bovendien een universeel straalmiddel, wat betekent dat je het kunt inzetten in straalcabines, straalkasten en vochtstraalsystemen.

Aan de slag met je straalgereedschap

Omdat het straalgereedschap na verloop van tijd zal slijten, kun je losse onderdelen gemakkelijk vervangen. Door deze speciale accessoires hoef je dus niet een heel nieuwe machine te kopen wanneer er een onderdeeltje versleten is. Wij raden je wel aan om de materialen altijd aan te schaffen bij een specialist. Voor je het weet ga je dan zelf aan de slag met je eigen straalgereedschap!

Geef een reactie

Back To Top